Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 7 de novembre del 2011

Mussol emigrant al Turó Blau / Short-eared Owl watched in Turó Blau

El passat dijous dia 3 de Novembre es va observar un Mussol emigrant (Asio flammeus)en migració directa al Turó Blau. Aquesta ha estat la primera observació de l'espècie en migració al Turó Blau així com la primera de qualsevol membre de la família dels Estrílgids.
L'observació va tenir lloc a les 8:20h en punt del matí. L'ocell volava si fa no fa a la mateixa alçada de l'observador i no presentava cap tret remarcable. Per la direcció i l'alçada a la que volava es pot interpretar que el mussol va venir directe des de la Serra de la Marina, superant el Besòs a prou alçada. Un cop passat el Coll de la Ventosa i just abans del Turó Blau, va posar-se a unes alzines de caràcter arbustiu a la carena de la serra (8:21h). Però la seva presència no va passar desapercebuda i un grup de garses i merles el van foragitar enmig d'un gran rebombori. A les 8:27h va tornar a aixecar el vol, va superar el Turó d'en Segarra i va continuar volant cap al Sud.
Es dona la circumstància que fa ja uns quants anys vaig poder veure un episodi bastant semblant. El Ramiro Aibar i jo feíem migració d'aus marines al Cabo Íger (Guipuskoa) un 31 d'Octobre i vam veure arribar pel mar un intrèpid Mussol emigrant que es va refugiar a les falgueres que recobreixen la zona baixa del cap. En aquella ocasió, però, el pobre mussol no va ser destorbat per unes garses, si no per dos ornitòlegs (nosaltres) que es van deixar portar una mica massa per l'emoció del moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada